VALIKKO
Asiakkaalle > Ajankohtaista > Ympäristöterveydenhuollon johtaja Meeri Rinta-Jouppi eläkkeelle

Ympäristöterveydenhuollon johtaja Meeri Rinta-Jouppi eläkkeelle


Peruspalvelukuntayhtymä Kallion pitkäaikainen ympäristöterveydenhuollon johtaja Meeri Rinta-Jouppi on jäämässä eläkkeelle. Tällä hetkellä hän on vuosilomalla ja siirtyy virallisesti eläkkeelle 1.2.2019 alkaen. Meeri Rinta-Jouppi on tullut tunnetuksi vahvasta osaamisestaan, ahkeruudestaan sekä päättäväisestä asenteestaan. Työhönsä intohimolla suhtautunut johtaja jatkoi työskentelyä eläkeiän sallimaan ylärajaan asti. Työelämän jättäminen tuntuu hänestä haikealta.


– Työni on ollut todella mielenkiintoista. Tehtävät ovat olleet vaihtelevia ja olen saanut työskennellä elävään elämään ja ihmisten arkeen liittyvien asioiden parissa, Meeri Rinta-Jouppi kertoo.


Meeri Rinta-Jouppi ehti olla mukana myös sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa. Se häntä hieman harmittaa että eläköitymisen myötä hän joutui jäämään valmistelusta sivuun kesken kaiken. Hän olisi mielellään antanut panoksensa valmistelutyöhön ja saatellut ympäristöterveydenhuollon toiminnot uuteen maakuntaan.

Työyhteisössäkin tunnetaan haikeutta pitkäaikaisen esimiehen lähdettyä.


– Paitsi Meerin vahvaa ammatillista osaamista ja tietotaitoa, jäämme kaipaamaan myös hänen laajaa yleistietoaan sekä kekseliästä ja tilannetajuista huumoria, kertoo Peruspalvelukuntayhtymä Kallion terveysinsinööri Piia Junnikkala.


Tehtävistään Meeri Rinta-Jouppi vetäytyy luottavaisin mielin. Ympäristöterveydenhuollossa työskentelee tehokas tiimi, jota johtaa uudeksi ympäristöterveydenhuollon johtajaksi valittu Aili Heikkinen.


Luottamustoimet pitävät kiireisenä


Tänä syksynä tuli kuluneeksi tasan 40 vuotta siitä, kun Meeri Rinta-Jouppi valittiin Alavieskan kunnaneläinlääkärin virkaan. Vuonna 1999 hän työskenteli vuoden Ylivieskassa elintarvikelaboratoriossa mikrobiologina ja vs. laboratorionjohtajana. Sen jälkeen hän siirtyi terveysvalvonnan johtajaksi. Tehtävänimike muutettiin sittemmin kuvaamaan paremmin työn sisältöä, ja niin Meeri Rinta-Joupista tuli ympäristöterveydenhuollon johtaja.


Rinta-Jouppia pitävät eläkkeelläkin kiireisenä mm. erilaiset luottamustoimet. Hän on toiminut pitkään Jokilaaksojen omaishoitajat ja läheiset ry:n puheenjohtajana sekä valtakunnallisen omaishoitajaliiton hallituksessa.


Meeri Rinta-Joupin läksiäisiä vietettiin Savelan nuorisoseuralla 23.11. työkavereiden ja ystävien kesken.