VALIKKO
Sähköiset palvelut > Sähköinen ajanvaraus ja Omahoito

Sähköiset palvelut helpottamaan asiointiasi terveydenhuollon palveluissa

Kallio parantaa kuntalaisten palvelua ottamalla käyttöön Kansalaisen ajanvarauksen ja Omahoitoalustan. Palvelut helpottavat asioiden hoitamista ja vähentävät terveyskeskuksiin tulevia puheluja niin, että aikaa vapautuu potilaiden hoitamiseen.

Sähköinen ajanvaraus

Voit varata ajan laboratorioon ja sellaisiin työterveyshuollon terveystarkastuksiin, joihin saat kutsun. Jos olet saanut lähetteen laboratorioon, pystyt varaamaan ajan pankkitunnuksillasi. Voit myös tarkistaa, perua tai siirtää ajan.

Myös äitiys- ja lastenneuvolaan voi nyt varata ajan sähköisesti, kun kyseessä on

  • äitiysneuvolan ensimmäinen käynti
  • lapsen 1 v., 18 kk tai 2 v. määräaikaistarkastus tai
  • soittopyyntö terveydenhoitajalle äkillisesti sairastuneen lapsen hoitotodistusta varten

Jos haluat asioida toisen henkilön puolesta, esimerkiksi 12 –vuotiaan tai sitä vanhemman lapsen tai iäkkäiden vanhempien, sinun on ensin käytävä antamassa terveyskeskuksen vastaanotossa siihen kirjallinen suostumus ja tietoja järjestelmään. Voit hoitaa alle 12-vuotiaan lapsesi asioita ilman erillistä lupaa.

Voit siirtyä Sähköiseen ajanvaraukseen tästä.

Omahoitoalusta
Omahoitoalustalta voit katsoa ja tarkistaa terveystietojasi sekä viestiä henkilökunnan kanssa. Mukaan pääsee tekemällä omahoitosopimuksen omahoitajan kanssa.

Omahoitoalusta otetaan ensimmäisessä vaiheessa käyttöön Marevan -hoitoa saavilla potilailla. Voit tarkistaa INR-arvon ja Marevan annostuksen Internetin kautta.

Marevan-asiakkaana voit siirtyä Omahoitoalustalle täältä.

Uudet sähköiset palvelut täydentävät olemassa olevia palveluja, mutta eivät korvaa niitä. Kokemusten karttuessa ajanvarauskäytäntöä on tarkoitus jatkaa hammashuollossa ja neuvolassa.

Sähköisiä palveluja muualla

Omahoitopalveluja ja testejä itsehoitoon:

Potilaan Lääkärilehti

Mielenterveystalo

Puhtaat hampaat

Kylmäinfo

Kuumainfo

Itsehoitoapteekki