Ajankohtaista koronavirustilanteesta 10.1.2022 

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella todetaan edelleen runsaasti koronavirustartuntoja. Viime viikolla tartuntoja todettiin yhteensä 110.  

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella todettiin alueen ensimmäiset omikron-muunnokset 18.–24.12.2021 otetuista näytteistä. Joulun jälkeen otetuista näytteistä tyypitysvastauksia vielä odotetaan, joten on todennäköistä, että PPSHP:n alueella kiertävistä koronaviruksista omikron-muunnosta on jo merkittävä osa. Omikron-muunnoksen tiedetään leviävän väestössä nopeammin kuin aiemmat muunnokset. 

Koronarokotuksia annetaan joka päivä 

Koronarokotuksia annetaan viikoilla 2 ja 3 joka arkipäivä. Rokotuksen voi käydä ottamassa sukunimen alkukirjaimen osoittamana päivänä. Rokotusajat ja –paikat löytyvät osoitteesta www.kalliopp.fi/koronarokotukset. 

Koronarokotusten kattavuustiedot eivät tällä hetkellä siirry THL:n rekisteriin Tiedon palvelinviasta johtuen. Vika saataneen korjattua 15.1. mennessä, jonka jälkeen ajankohtaiset rokotuskattavuustiedot voidaan päivittää myös Kallion nettisivuille.  

Yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletty 31.1. saakka 

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueella kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sekä kaikki ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli viisi henkilöä. Määräys on voimassa ajalla 9.1.2022-31.1.2022. Koronapassia ei voi ottaa käyttöön rajoitusten vaihtoehtona. 

Samalla Pohjois-Suomen aluehallintovirasto purkaa aiemman Pohjois-Pohjanmaan mm. urheilu-, liikunta- ja virkistystiloja koskevan sulun välittömästi, koska edellytykset sulkupäätökselle eivät tällä hetkellä täyty. Sairaalahoidon ylikuormituksen uhka on tällä hetkellä väistynyt. Siksi harrastustilat, kuten uimahallit ja ryhmäliikuntatilat, on mahdollista avata. Tiloissa tulee kuitenkin toimia terveysturvallisesti aiempien määräysten mukaisesti. 

Tautitilanteen huonontuessa aluehallintovirastolla on valmius tehdä nopeasti uusia sulku- ja rajoituspäätöksiä. Lasten harrastustoimintaa koskevat rajoitustoimet otetaan käyttöön vain, jos se on pandemian torjumisessa välttämätöntä. 

Aluehallintovirasto ei valmistele tällä hetkellä etäkouluun siirtymiseen johtavia sulkupäätöksiä.