Ajankohtaista koronavirustilanteesta 11.4.2022 

EU:n koronatodistukseen sairastetusta koronavirustaudista on tullut huhtikuun alusta alkaen muutoksia. Todistukseen otetaan mukaan terveydenhuollossa tehdyt positiiviset antigeenitestit eli ns. pikatestit. 

Antigeenitestitulokset huomioidaan todistuksissa takautuvasti 1.10.2021 tehdyistä tutkimuksista alkaen. Positiivinen antigeenitestitulos huomioidaan myös rokotustodistuksen annosmerkinnöissä. Muutos rokotustodistukseen tehdään automaattisesti. Ajantasaiset koronatodistukset saa Omakanta-palvelusta tai terveydenhuollosta. 

Koronatilanne jatkuu Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella haastavana. Palveluasumisessa on todettu useita koronatartuntoja ja osastohoidossa on ollut 10–15 koronapotilasta. Koronatartuntojen vuoksi myös Kallion henkilöstöä on pois työstä. 

Koronavirustestejä otetaan vain oireisistä henkilöistä. Koronanäytteenotto keskitetään yhä riskiryhmäläisiin, raskaana oleviin, varusmiehiin ja sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöihin. Ajan koronavirusnäytteenottoon voi varata puhelimitse tai Omaolo-palvelun kautta. Iltapäiville on avattu ajanvarausaikoja, joita voi varata myös suoraan netistä.  

Pohjois-Pohjanmaan alueella on edelleen voimassa mm. kaikkia julkisia sisätiloja koskeva maskisuositus. Etätyön suhteen suositellaan etä- ja lähityön yhdistämistä. 

Koronarokotusten walk in -päivät voi tarkistaa osoitteesta www.kalliopp.fi/koronarokotukset.