Ajankohtaista koronavirustilanteesta 13.1.2021 

Pohjois-Pohjanmaan koronasuosituksia ja -rajoituksia jatketaan ainakin 1. helmikuuta saakka, linjasi Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä eilisessä kokouksessaan. Pohjois-Pohjanmaan alueella ollaan edelleen leviämisvaiheessa, mutta tilanne on myös tasaantunut. Suuri osa Pohjois-Pohjanmaan alueen tartunnoista keskittyy Ouluun, muualla maakunnassa tilanne rauhallisempi.  

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella koronatilanne on rauhallisempi kuin ennen joulua. Uusia tartuntoja ei tällä viikolla ole toistaiseksi todettu. Lievissäkin flunssaoireissa tulee edelleen pysytellä kotona, välttää lähikontakteja ja hakeutua herkästi koronavirustestiin. Kouluun, töihin, päivähoitoon, harrastuksiin tai ostoksille ei saa lähteä sairaana. Muista myös 1–2 metrin turvaetäisyys, hyvä käsihygienia ja maskin käyttö.  

Palvelukodeissa ja vuodeosastoilla vieraileminen

Kerroimme eilen, että Kallion alueen palvelukodeissa ja vuodeosastoilla vierailurajoituksia on kevennetty, ja osastoilla on mahdollista vierailla hygieniaohjeet huomioiden. Aikaisemmin vuodeosastoilla vierailu oli kielletty kokonaan, ja palvelukodeissa vierailua suositeltiin vahvasti välttämään. 

Vaikka suositus vierailujen välttämisestä poistui, vierailuja kannattaa yhä harkita tarkasti. Koronavirus voi aiheuttaa palvelukotien ja vuodeosastojen asukkaille vakavan sairauden. Jos haluat käydä tapaamassa läheistäsi palvelukodissa tai vuodeosastolla, sovi vierailustasi aina etukäteen ja mene tapaamiseen vain täysin terveenä. Kertaa muut hygieniaohjeet tästä.