Ajankohtaista koronavirustilanteesta 13.1.2022 

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella on todettu ensimmäinen Omikron-variantin aiheuttama koronavirustartunta. Tartunnat ilmaantuvat tällä hetkellä melko lyhyissäkin kontakteissa ja taudin itämisaika on aiempaa lyhyempi, joten on perusteltua epäillä, että todellinen Omikron-tapausten määrä alueella on selvästi suurempi.  

Alkuviikon aikana Peruspalvelukuntayhtymä Kallion kunnissa on todettu 62 uutta koronavirustartuntaa, joista 40 eilen keskiviikkona. 

Tartunnanjäljitys on ruuhkautunut tapausmäärien nousun myötä. Tartunnanjäljitystä pyritään nyt kohdistamaan erityisen suuren jatkotartuntariskin altistustilanteisiin, kuten perheisiin sekä sote-yksiköihin, esimerkiksi tehostettuun palveluasumiseen. Priorisointi perustuu THL:n riskiarvioperusteisiin.  

Jäljitystyön priorisoinnista johtuen Kalliosta ollaan yhteydessä sairastuneisiin jatkossa suurimmaksi osaksi tekstiviestitse. Altistuneet saavat tiedon altistumisesta pääsääntöisesti suoraan sairastuneelta. Kallion nettisivuille on koottu hyödyllistä tietoa sekä tartunnan saaneille että altistuneille. Jos saat tiedon altistumisesta tai tartunnasta, tutustu ohjeisiin ja toimi niiden mukaisesti. Ohjeista löytyvät myös tärkeät yhteystiedot.  

Ohjeita sairastuneille ja altistuneille