Ajankohtaista koronavirustilanteesta 14.1.2021

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella henkilöstön koronarokotukset ovat edenneet tänään tehostetun palveluasumisen yksiköihin. Aiemmin tällä viikolla Kalliossa on rokotettu koronapotilaita hoitavia ja koronanäytteitä ottavaa henkilökuntaa.

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat 1.2. saakka

Yli 10 hengen sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvien yleisötilaisuuksien järjestäminen on edelleen kielletty aluehallintoviraston määräyksellä ainakin 1.2.2021 saakka. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää tilaisuuksia ja kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan 10 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa. Pohjois-Pohjanmaan aluehallintovirasto on antanut määräyksen asiasta tänään.

Pohjois-Pohjanmaan alueella ollaan yhä epidemian leviämisvaiheessa, joskin tartuntatilanne maakunnan alueella vaihtelee. Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella tartuntatilanne on kääntynyt laskuun eikä uusia tartuntoja ole kuluvalla viikolla todettu. Jotta myönteinen kehitys jatkuu, on tärkeää edelleen noudattaa hygieniaohjeita huolellisesti. Mikäli flunssaoireita ilmenee, koronatestiin tulee hakeutua matalalla kynnyksellä.

Kouluun, varhaiskasvatukseen, töihin, harrastuksiin tai asioille ei tule lähteä lieväoireisenakaan.

Hyvä käsihygienia, turvaetäisyys ja maskin käyttö ehkäisevät tehokkaasti viruksen leviämistä.

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio tiedottaa, mikäli alueemme koronatilanne muuttuu merkittävästi. Muussa tapauksessa ajankohtaistiedotetta ei lähetetä päivittäin.