Ajankohtaista koronavirustilanteesta 14.2.2022 

Viime viikolla Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella todettiin 225 laboratoriotestillä varmistettua koronatartuntaa. Luvusta ilmenee vain osa alueen tartunnoista, sillä moni sairastaa lievän koronainfektion käymättä terveydenhuollon koronatestissä. Tartuntoja esiintyy nyt paljon kouluilla ja opiskelijoiden keskuudessa.  

Lieväoireisen koronaviruksen aiheuttaman taudin voi sairastaa kotona 
tavallisen flunssan tapaan. Flunssaoireissa voi halutessaan tehdä kaupasta tai apteekista ostettavan covid-19–kotitestin. Positiivista kotitestitulosta ei tarvitse enää varmentaa terveydenhuollossa tehtävällä testillä. Lisätietoa kotitesteistä löydät THL:n sivuilta.  Jos kotitestistä saa positiivisen testituloksen, tulee jäädä kotiin sairastamaan, kunnes on kuumeeton ja oireet ovat vähentyneet, kuitenkin vähintään viiden vuorokauden ajaksi. Peruspalvelukuntayhtymä Kallion nettisivuilta löytyy ohjeita mm. koronavirusinfektioon sairastuneille sekä altistuneille. Tutustu ohjeisiin osoitteessa www.kalliopp.fi/koronainfo

Sosiaali- ja terveysalan työntekijöiden, raskaana olevien tai riskiryhmään kuuluvien tulee hakeutua viralliseen koronatestiin lievissäkin oireissa.  

Vakavissa oireissa tulee edelleen hakeutua terveydenhuoltoon hoidon tarpeen arviointia varten. 

Kallion alueella on yhä voimassa mm. kaikkia sisätiloja koskeva maskisuositus. Tutustu Pohjois-Pohjanmaan aluetta koskeviin suosituksiin osoitteessa www.oyskorona.fi. Koska vain osa koronatartunnoista rekisteröidään, OYS ei jatkossa ilmoita ilmaantuvuuslukuja. 

Koronarokotukset 

Koronarokotuksia annetaan tällä viikolla seuraavasti: 

  • tiistai 15.2. klo 12–15 Alavieska ja Ylivieska 

  • torstai 17.2. klo 12–15.30 Sievi 

  • perjantai 18.2. klo 12–15.30 Nivala 

Rokotuspaikat: 

  • Alavieska: neuvola, Pappilantie 1 

  • Nivala: neuvola, Pappilantie 1 

  • Sievi: neuvola, Annintie 4 

  • Ylivieska: seurakuntakoti Maria, Kirkkotie 2 

Koronarokotusten walk in -päivien ajat ja paikat löytyvät myös osoitteesta www.kalliopp.fi/koronarokotukset. Kaikki 5–11-vuotiaiden rokotukset annetaan ajanvarauksella neuvoloissa.