Ajankohtaista koronavirustilanteesta 14.3.2022 

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueen koronatilanne on edelleen haastava ja tartuntoja ilmenee paljon. Koronatartuntojen johdosta osastohoidossa perusterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa on kymmenkunta Kallion kuntien asukasta.  

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion henkilöstöä on yhä paljon pois työpaikoilta, ja henkilöstövaje heijastuu myös vastaanottojen toimintaan. Koronavirusnäytteenoton rajausta sote-alan henkilöstöön, raskaana oleviin ja riskiryhmiin kuuluviin joudutaan tilanteesta johtuen jatkamaan.  Näytteenottoa pyritään lisäämään mahdollisuuksien mukaan.  

Koronavirustaudille altistuneille ja tautiin sairastuneille löytyy ohjeita osoitteesta www.kalliopp.fi/koronainfo. 

Takaisinsoittopalveluun yksi soittopyyntö kerrallaan   

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion takaisinsoittopalveluun voi maanantaista 14.3.2022 alkaen jättää vain yhden soittopyynnön kerrallaan. Seuraavan soittopyynnön samaan tai toiseen yksikköön voi jättää, kun edelliseen soittopyyntöön on vastattu. Muutoksella halutaan purkaa takaisinsoiton ruuhkaa ja vähentää päällekkäistä työtä. Takaisinsoittopalvelua ovat kuormittaneet esimerkiksi tilanteet, joissa asiakas on jättänyt yhteen asiaan liittyen useita soittopyyntöjä, ja sen seurauksena asiakkaaseen on oltu Kalliosta yhteydessä monta kertaa. Soittopyyntöjen määrää rajaamalla halutaan varmistaa, että takaisinsoittopalvelu toimii jouhevasti, ja että soittopyyntöihin pystytään vastaamaan mahdollisimman pian.  

Rajauksen vaikutusta palvelun toimintaan seurataan.  

Muista verkkoasiointi 

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion palveluissa voi asioida myös sähköisesti. Klinik-palvelussa voit kuvailla asiasi ja lähettää terveyskeskukseen sähköisen yhteydenottopyynnön. Sähköisessä ajanvarauksessa voit varata aikoja mm. Laboratorioon ja neuvolakäynneille, tarkistaa varatut ajat sekä peruuttaa aikoja.  

Jos epäilet koronavirustartuntaa, täytä Omaolon oirearvio osoitteessa www.omaolo.fi. Tarvittaessa palvelu tarjoaa sinulle suoraan näytteenottoaikaa. 

THL suosittelee riskiryhmiin kuuluville 12–17-vuotiaille kolmatta koronarokoteannosta 

Koronarokotukset jatkuvat Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella. Tällä viikolla rokotuksia annetaan tiistaina 15.3. Alavieskassa ja Ylivieskassa, torstaina 17.3. Sievissä ja perjantaina 18.3. Nivalassa. Katso tarkemmat rokotusajat ja –paikat osoitteesta www.kalliopp.fi/koronarokotukset.   

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluville 12–17-vuotiaille annetaan kolmas koronarokoteannos, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta. Voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille on ohjeistettu jo aikaisemmin tarjoamaan tehosteannoksia.  

Lisäksi THL suosittelee, että mahdollisuus kolmansiin rokoteannoksiin tarjotaan myös muille kuin riskiryhmiin kuuluville 12–17-vuotiaille vähintään kuusi kuukautta toisesta rokoteannoksesta, jos se on tarpeen muusta kuin lääketieteellisistä syistä, esimerkiksi matkustamisen vuoksi. 

Lue lisää THL:n tiedotteesta: https://thl.fi/fi/-/thl-suosittelee-riskiryhmiin-kuuluville-12-17-vuotiaille-kolmatta-koronarokoteannosta