Ajankohtaista koronavirustilanteesta 19.10.2020 

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tehostaa koronaviestintää uuden verkkosivun avulla. Sivulle oyskorona.fi kootaan ajankohtainen tieto epidemian sen hetkisestä tilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla. Sivulta löytyvät uusien tartuntojen lukumäärän lisäksi myös 7 ja 14 vuorokauden ilmaantuvuusluvut sekä Oysissa sairaalahoidossa olevien potilaiden lukumäärä. THL:n ohjeistuksen mukaisesti alle viiden potilaan kohdalla ei ilmoiteta tarkkaa lukumäärää. 

Tilannetiedon lisäksi sivulle kootaan tieto Pohjois-Pohjanmaalle annetuista suosituksista ja rajoituksista. Sivulta löytyy myös ajankohtainen tieto epidemian kehittymisestä Pohjois-Pohjanmaalla viimeisen 8 viikon aikana. 

Tilanne Pohjois-Pohjanmaalla 19.10.2020 

Pohjois-Pohjanmaalla ollaan epidemian perustasolla, eli tartuntojen ilmaantuvuus on toistaiseksi suhteellisen alhainen ja kotoperäisten tartuntojen osuus on pieni. Tarvetta esimerkiksi harrastustoiminnan lopettamiselle ei toistaiseksi ole. 

Kallion alueella koronatilanne on edelleen vakaa eivätkä tartunnat ole lähteneet leviämään.  Viime viikolla Ylivieskassa todettiin yksi uusi tartunta, jonka myötä Ylivieskan kokonaistartuntaluku on nyt kahdeksan. Kyseinen tartunta  on peräisin Kallion alueen ulkopuolelta. Kallio tiedottaa koronatilanteen muutoksista alueellaan osoitteessa www.kalliopp.fi

Epidemian torjunnassa on tärkeää huolehtia käsihygieniasta ja turvaväleistä. Lataa koronavilkku puhelimeesi ja vältä ylimääräisiä lähikontakteja. 

Sairaana pitää jäädä kotiin. Tee omaolo-testi ja mene tarvittaessa koronavirustestiin.  

Ensisijaisen tärkeää on noudattaa 1–2 metrin turvavälejä ja aina kun mahdollista, pestä käsiä, käyttää käsidesiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan ja välttää kasvojen koskettelua. 

Lue lisää:  

Pohjois-Pohjanmaalla koronaepidemia toistaiseksi hallinnassa - uusi verkkosivusto kertoo maakunnan koronatilanteen, suositukset ja rajoitukset

Oyskorona.fi