Ajankohtaista koronavirustilanteesta 19.4.2022 

Koronatilanne jatkuu Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella haastavana. Palveluasumisessa on todettu useita koronatartuntoja ja osastohoidossa on ollut 7–10 koronapotilasta. Myös Kallion henkilöstöä on pois työstä, mikä haastaa kuntayhtymän toimintaa.

Koululaisten maskisuosituksesta luovuttiin Pohjois-Pohjanmaan alueella ennen pääsiäistä. Uuden suosituksen mukaan maskia ei tarvitse enää käyttää peruskouluissa tai toisen asteen oppilaitoksissa. 

Maskin käyttöä suositellaan Pohjois-Pohjanmaalla edelleen julkisissa sisätiloissa liikuttaessa, koronavirustestiin hakeutuessa sekä esimerkiksi joukkoliikenteessä etenkin ruuhka-aikana. Myös sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä on suositeltavaa käyttää maskia. 

Oireisille suositellaan aina ensisijaisesti pysymistä kotona oireiden väistymiseen saakka. 

Rokotukset ovat paras keino suojautua koronalta 

Koronarokotukset ovat ylivoimaisesti tehokkain keino suojautua koronalta. Vaikka rokotukset eivät kokonaan estä tartunnan saamista, ne suojaavat erittäin hyvin vakavalta tautimuodolta. Katso koronarokotusten walk in -päivien ajat ja paikat osoitteesta www.kalliopp.fi/koronarokotukset