Ajankohtaista koronavirustilanteesta 23.3.2020

Kallion alueen ensimmäinen koronavirustartunta todettiin viime viikolla. Uusia tartuntoja ei ole ilmennyt. Tartuntoja estetään tehokkaimmin sosiaalisia kontakteja välttämällä sekä hyvällä käsi- ja yskimishygienialla.

Peruspalvelukuntayhtymä Kalliossa jatketaan valmistautumista pandemiatilanteen mukaisesti valtakunnallisia ohjeita noudattaen. Pandemiapoliklinikka avautuu ti 24.3.2020 myös Nivalassa apuvälinelainaamon tiloissa. 

Niille kotikaranteenissa oleville, joille Kallion tartuntataudeista vastaava lääkäri määrännyt karanteenin, soitetaan Kalliosta päivittäin. Kiitos kaikille puheluitamme vastaanottaneille! 

Karanteeniohjeet vaihtelevat ja jonkin verran muuttuvatkin riippuen altistuneen tai hänen perheensä tilanteesta. Jokaisen tulee noudattaa hoitohenkilökunnalta saamiaan ohjeita. 

Suosittelemme alueemme asukkaita seuraamaan ajankohtaisia tutkitun tiedon lähteitä. Rajaa kasvoikkain kohtaamiset niin vähiin kuin mahdollista, pese käsiä, noudata yskimishygieniaa sekä välitä ja arvosta itseäsi ja kanssakulkijoitasi. Näin toimien suojaamme sekä itseämme että suuremmassa riskissä olevia erilaislta tartunnoilta. 

Kallion koronatiedotteet ja hyödyllisiä linkkejä löydät kohdasta Koronainfo.