Ajankohtaista koronavirustilanteesta 23.7.2020

Uusia koronavirustapauksia ei ole toissa viikon jälkeen todettu ja tilanne Kallion kuntayhtymän alueella on rauhallinen. Kuitenkin muut flunssatapaukset ovat selvästi Kallion alueella lisääntyneet, joka viittaa siihen, että käsi- ja yskimishygienia sekä turvavälien noudattaminen ei toteudu enää entiseen tapaan. Keväällä, kun käsi- ja yskimishygieniaan ja turvaväleihin kiinnitettiin erityistä huomiota, kaikkien hengitystieinfektioiden määrä selkeästi väheni. Vaikka koronavirustilanne on rauhallinen, tauti ei ole kokonaan hävinnyt. Edelleen on siis tärkeää muistaa hyvä käsi- ja yskimishygienia sekä turvavälit.

Haluamme muistuttaa myös asukkaiden ja potilaiden omaisia samoista säännöistä, jotka koskevat terveydenhuollon henkilöstöäkin – vieraillessanne omaisenne luona on vierailun aikana niin ulkona kuin sisälläkin käytettävä kasvomaskia. Suositus on sosiaali- ja terveysministeriöstä ja sitä on noudatettava (myös ulkoillessa omaisen kanssa esim. pyörätuolilla). Jos suosituksia ei noudateta, on olemassa riski, että STM voi jälleen kiristää vierailurajoituksia. Erityisen suuri riski vierailurajoitusten uuteen arviointiin on, jos sääntöjen noudattamattomuuden seurauksena jossakin päin Suomea palvelukodin asukkaalla tai vuodeosaston potilaalla todettaisiin koronavirustartunta ja tartunnan arvioitaisiin tulleen vierailemassa olleelta omaiselta.

Kalliossa pandemiapoliklinikka jatkaa toimintaansa entiseen tapaan. Kun tulet varatulle ajallesi, seuraa pihan opasteita ja odota autossa tai ulkona ensiapupoliklinikan edustalla. Hoitaja hakee sinut ulkoa. Vastaanotolle kutsuvan hoitajan työn helpottamiseksi pyydämme teitä seuraamaan aktiivisesti kutsua vastaanotolle tai näytteenottoon.