Ajankohtaista koronavirustilanteesta 24.2.2021

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella Ylivieskassa vahvistettiin eilen yksi uusi koronavirustartunta. Tapaus liittyy uuteen ketjuun. Altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin.

Pohjois-Pohjanmaan alueella koronatartuntojen määrä ja tartuntojen ilmaantuvuus ovat kääntyneet hienoiseen nousuun. Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi tiistaina 23.2. pidetyssä kokouksessaan, että alueellisia suosituksia jatketaan 31.3.2021 saakka. Alue on edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa. Voit tarkistaa voimassa olevat suositukset sivulta www.oyskorona.fi. 

Jotta tartunnat eivät lähde talvilomien myötä leviämään, lomat tulisi nyt viettää perhepiirissä ja välttää lähikontakteja perheen ulkopuolisten henkilöiden kanssa. 

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella koululaisten talvilomaviikko on viikko 10.

Tartuntatautilain muutos voimaan 

Tartuntatautilain muutos on vahvistettu, ja se tuli voimaan maanantaina 22. helmikuuta. Lakimuutoksen myötä alueiden viranomaiset saavat lisää keinoja koronavirustilanteen hillitsemiseksi.  

Lain mukaan viranomainen voi asettaa alueellisia rajoituksia elinkeino- ja harrastustoimintaan silloin, kun se on välttämätöntä epidemian leviämisen estämiseksi. Velvoitteet ja rajoitukset perustuvat ihmisten välisten fyysisten kontaktien välttämiseen. 

Koronarokotukset jatkuvat

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella rokotukset jatkuvat tällä viikolla. Tänään keskiviikkona ajanvaraus on avoinna alle 70-vuotiaille, riskiryhmien rokotusjärjestyksen ryhmään 1 kuuluville. Huomenna torstaina ajanvaraus on auki 80-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Ikäihmiset voivat varata aikoja puhelimitse ja netissä. 1.3. alkaen Kalliosta aletaan myös soittaa niille ikäihmisille, joilta rokotusaika vielä puuttuu, ja tarjota rokotusaikaa. 

Ilmoitamme nettisivuillamme osoitteessa www.kalliopp.fi, kun kaikki rokotusajat on varattu loppuun. Ilmoitamme myös, kun riskiryhmien rokotusjärjestyksen ryhmään 2 kuuluvat voivat alkaa varata aikoja. Seuraathan ilmoitteluamme.  

Tarkista riskiryhmien rokotusjärjestys täältä.