Ajankohtaista koronavirustilanteesta 25.4.2022 

Koronatilanne on hieman hellittämässä Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella. Esimerkiksi vuodeosastolla hoidettavien koronapotilaiden määrä on vähentynyt. Kallion henkilöstöä on kuitenkin edelleen pois työstä koronatartuntojen takia. Kallion alueella liikkuu nyt myös influenssaa. 

Hengitystieinfektioista kärsiviä potilaita alettaneen lähiaikoina hoitaa jälleen muun vastaanottotoiminnan yhteydessä, mutta erityisjärjestelyin. Hengitystieinfektio-oireisen potilaan tulee soittaa vastaanotolle etukäteen, jolloin hänelle annetaan puhelimessa toimintaohjeet.  Erillisen pandemiapoliklinikan purkamisesta päättää Kallion pandemiaydinryhmä keskiviikkona.  

Vaikka tartuntatilanne on kääntymässä parempaan suuntaan, koronatartuntoja on alueellamme edelleen paljon. Jos perheessä on koronapositiivinen, hänen tulee välttää kodin ulkopuolisia kontakteja, mutta esimerkiksi perheen oireettomat lapset ja nuoret voivat käydä koulussa tavalliseen tapaan. Neuvolaan ei kuitenkaan voi tulla, jos perheessä on koronatartunta. Jos lapsella on neuvola-aika, kun perheessä on koronaa, neuvola-aika siirretään myöhemmäksi.  

Kallion sähköiseen ajanvarauspalveluun on lisätty aikoja koronavirusnäytteenottoon.  Korontestiin on päivittäin rajatusti aikoja puolen päivän jälkeen oireisille koronavirusinfektiota epäileville, jotka tarvitsevat testituloksen esimerkiksi työnantajaa varten. Aikoja voi varata puhelimitse, Omaolo-palvelun kautta tai sähköisen ajanvarauksen kautta. Yhteystiedot löytyvät täältä

Oireettomia ei testata. Matkustamisen vuoksi testiin tulee hakeutua yksityiselle palveluntarjoajalle.

Koronarokotukset 

Koronarokotusten walk in -päivien listalle on lisätty uusia rokotuspäiviä kesäkuulle asti. Katso koronarokotusten ajat ja paikat osoitteesta www.kalliopp.fi/koronarokotukset. 5–11-vuotialle lapsille koronarokotuksia annetaan ajanvarauksella neuvoloissa.