Ajankohtaista koronavirustilanteesta 26.11. – Tiedotetta päivitetty klo 18

Ajankohtaista koronavirustilanteesta 26.11.2020

Ylivieskassa todettiin 25.11. iltapäivällä kaksi uutta koronavirustartuntaa. Tartunnan saaneet on määrätty eristykseen ja virukselle altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin. Tartunta ei liity Raudaskylän kristillisellä opistolla 24.11. todettuun tartuntaketjuun. Tartunta on peräisin Kallion alueen ulkopuolelta.

Tänään aamupäivällä 26.11. on todettu 3 uutta tartuntaa, joista yksi liittyy Nivalan tartuntaan ja kaksi Raudaskylän tartuntaketjuun. 

Kallion alueella on kolme erillistä tartuntaketjua, jotka eivät liity toisiinsa. Tartuntoihin liittyen koronavirukselle altistuneita henkilöitä on Kallion alueella asetettu karanteeniin tällä hetkellä toistasataa alueen asukasta.

Hygieniaohjeiden ja turvavälien noudattaminen on tartuntamäärien lisääntyessä erityisen tärkeää. Kiihtymisvaiheen suositukset mm. etätyöstä ja kasvomaskien käytöstä ovat nyt voimassa myös Kallion alueella. Voit tutustua Pohjois-Pohjanmaalla voimassa oleviin suosituksiin ja rajoituksiin täällä: https://oyskorona.fi/

 

Päivitetty 26.11. klo 18: Koulutuskeskus JEDUn Ylivieskan toimipisteessä on todettu koronavirusaltistus 

Ylivieskassa sijaitsevassa Koulutuskeskus JEDUn toimipisteessä on 19.11. tapahtunut 10 henkilön joukkoaltistuminen koronavirukselle. Tapaus liittyy aiemmin ilmoitettuun Raudaskylän kristillisen opiston tartuntaketjuun. Altistuneet on kartoitettu ja Peruspalvelukuntayhtymä Kallion tartuntataudeista vastaava lääkäri on määrännyt altistuneet tartuntatautilain mukaiseen kotikaranteeniin. Henkilöihin on oltu Kalliosta suoraan yhteydessä. Yhtään sairastumista altistukseen liittyen ei toistaiseksi ole tiedossa. Altistuminen ei vaikuta JEDUn muuhun toimintaan.