Ajankohtaista koronavirustilanteesta 27.11.2020 – Päivitetty klo 15.35

Koronavirustartunnat koskettavat nyt kaikkia Kallion alueen kuntia. Tilanne on muuttunut siten, että tartunnan voi saada nyt myös Kallion alueen sisältä, kun aiemmin tartunnat ovat tulleet alueen ulkopuolelta. Sosiaalisia kontakteja rajaamalla taudin leviämistä voi tehokkaasti estää.  

Uusia tartuntoja on todettu tänään  27.11.2020 toistaiseksi  11 kappaletta. Lähipäivinä uusia positiivisia tuloksia on odotettavissa lisää, ja Alavieska ja Sievi nousevat mahdollisesti viikonlopun aikana THL:n kartalle.  Tartunnan saaneet ovat pääosin nuoria tai työikäisiä sekä perusterveitä.  

Kallion alueella on tällä hetkellä  4 erillistä tartuntaketjua: Nivalan, Ylivieskan, Raudaskylän ja Sievin ketjut. Näistä tuorein liittyy Sievin Jalkineella tänään todettuun noin 50 henkilön joukkoaltistumiseen. 

Raudaskylän ketjuun liittyy mahdollinen altistuminen alavieskalaisessa päiväkodissa. Mikäli altistus todetaan, päiväkoti laitetaan karanteeniin. Mahdollisesti myös toinen päiväkotisulku on tulossa Kallion alueella. Näistä tiedotamme tarvittaessa myöhemmin.  

Tällä hetkellä eristyksissä ja karanteenissa on noin 200 Kallion alueen asukasta. Määrän odotetaan nousevan.  

Koronaviruksen leviämistä voidaan tehokkaasti ehkäistä rajaamalla sosiaaliset kontaktit minimiin sekä huolehtimalla hyvästä käsihygieniasta sekä turvaväleistä. Kallion alueella on myös voimassa maskisuositus, joka koskee kaikkia julkisia tiloja.  

Kallion pandemiatyöryhmä suosittelee, että tartunnan leviämisen estämiseksi pieniäkään yksityistilaisuuksia ei järjestetä. Tartuntatautilain mukaisesti suosittelemme esimerkiksi urheilutilojen sulkemista 6.12. saakka. Suosittelemme myös, että 6.12. saakka ei järjestetä joukkotapahtumia. 

Jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan, hakeudu herkästi testiin. Viikonlopun aikana koronanäytteenotto on Oulaskankaan yhteispäivystyksessä Arkisin voit olla yhteydessä Kallion pandemiavastaanoton numeroon, p. 08 419 5140.  

Lue lisää Koronainfo-sivultamme.