Ajankohtaista koronavirustilanteesta 28.3.2022

Koronavirusta esiintyy Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella edelleen paljon. Kallion koronanäytteenotossa otetaan noin 550 koronanäytettä viikossa, ja suurin osa näytteistä on positiivisia.  

Näytteenottoa keskitetään tilanteesta johtuen edelleen riskiryhmäläisiin, raskaana oleviin, varusmiehiin ja sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöihin. Ajan koronavirusnäytteenottoon voi varata puhelimitse tai Omaolo-palvelussa, johon on avattu lisää ajanvarausaikoja.  

Kallion vuodeosastolla koronapotilaiden määrä on lisääntynyt. Potilaita on kuitenkin vielä alle 10.  

Koronalta suojautumisessa korostuu nyt ihmisten omavastuu. Julkisissa sisätiloissa on suositeltavaa käyttää maskia. Sairastuessa tulee olla kotona vähintään viisi vuorokautta tai kunnes oireet ovat poissa.   

Koronarokotukset 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee 80 vuotta täyttäneille ja hoivakodeissa asuville iäkkäille neljättä koronarokoteannosta. Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Neljänsiä rokotusannoksia varten Kalliossa järjestetään rokotusviikko, jolloin koronarokotteita annetaan tehostetusti. Rokotusviikon ajankohta tarkentuu myöhemmin. Seuraathan ilmoitteluamme. 

Tällä viikolla koronarokotuksia annetaan seuraavasti: 

  • tiistaina 29.3. klo 12–15 Alavieskassa ja Ylivieskassa, 

  • torstaina 31.3. klo 13–15.30 Sievissä.

Koronarokotukset annetaan Alavieskassa ja Sievissä kuntien neuvoloissa ja Ylivieskassa seurakuntakoti Mariassa.  

Koronarokotus antaa tehokkaan suojan koronavirustartunnan vaikeaa muotoa vastaan.