Ajankohtaista koronavirustilanteesta 30.12.2020 

Eilen illalla Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella Sievissä on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa. Yksi tartunta liittyy aikaisempaan tartuntaketjuun ja kaksi liittyy tapaukseen, jossa tartunta on saatu joulunajan sukuloinnissa Kallion ulkopuolelta. Altistuneita on kolmisenkymmentä, joista puolet on Kallion alueella ja puolet lähialueilta n. 300 km säteellä. Tartunnan saaneet on asetettu eristykseen ja altistuneet karanteeniin.  

Tänään keskiviikkona uusia tartuntoja ei toistaiseksi ole todettu. 

Kokonaisuudessaan koronatilanne Kallion alueella on rauhoittunut marraskuun lopun tilanteeseen verrattuna, mutta koronavirusta esiintyy alueellamme edelleen, koska aivan kaikkia tartuntalähteitä ei viimeisen kahden viikon aikana ole kyetty selvittämään.  

Jos olet sairastanut koronan, suosittelemme, että käytät maskia suositusten mukaisesti myös toivuttuasi. Sairastettu korona voi antaa sinulle väliaikaisen suojan uudelta tartunnalta, mutta se ei estä viruksen leviämistä välitykselläsi.  Muiden suojelemiseksi maskia kannattaa käyttää edelleen.

On tärkeää, että kaikki alueemme asukkaat noudattavat yhä voimassaolevia suosituksia ja rajoituksia. Hyvä käsi- ja yskimishygienia, turvaetäisyyksien säilyttäminen ja maskin käyttö torjuvat tehokkaasti viruksen leviämistä.