Ajankohtaista koronavirustilanteesta 31.5.2021 

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella ei toistaiseksi ole lauantain jälkeen todettu uusia koronavirustartuntoja. Lauantaina Nivalassa todettiin 6 uutta tapausta, jotka liittyvät aiempaan ketjuun. Sairastuneet olivat altistuskaranteenissa.  

Kallion kunnissa on 1.6. alkaen voimassa samat perustason suositukset ja rajoitukset kuin Pohjois-Pohjanmaan alueella muutenkin. Sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvien yleisötilaisuuksien osallistujamäärä on rajattu 50 henkilöön aluehallintoviraston päätöksellä. Yli 50 henkilön tilaisuuksia voi järjestää noudattamalla erityisjärjestelyjä. Yksityistilaisuuksien osalta suositellaan, että tilaisuuksia järjestettäisiin mahdollisimman pienimuotoisesti ja turvaohjeet huomioiden. Esimerkiksi valmistujaisia kannattaa juhlia porrastetusti.  

Alavieskassa, Nivalassa, Sievissä ja Ylivieskassa on noudatettu toukokuun loppuun saakka tiukennettuja kokoontumisrajoituksia Keski-Pohjanmaan heikentyneen koronatilanteen johdosta.  

Myös maskisuositus on edelleen voimassa. Maskia tulee käyttää esimerkiksi 

  • julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa mukaan lukien koulut ja oppilaitokset yläkoulusta alkaen, 

  • yksityisten palveluntarjoajien tiloissa (kaupat, pankit jne),

  • työpaikoilla sisätiloissa, joissa maskin käyttö on mahdollista, 

  • kaikessa potilastyössä. Suositus koskee myös potilaita, omaisia, opiskelijoita ja vierailijoita. 

  • Aina joukkoliikenteessä ja muissa julkisissa liikennevälineissä, esimerkiksi taksissa. 

Kaikki suositukset ja rajoitukset voi tarkistaa osoitteessa www.oyskorona.fi.  

Koronarokotukset 

Koronarokotusten ajanvaraus on avoinna kaikille v. 1981 syntyneille ja sitä vanhemmille, sekä riskiryhmiin kuuluville yli 16-vuotiaille. Sähköiseen ajanvaraukseen lisätään uusia rokotusaikoja jatkuvasti, joten mikäli ajat ovat tilapäisesti loppu, palvelussa kannattaa käydä toisena ajankohtana uudestaan.  

Iltarokotusaikoja on tulossa ainakin tiistaille 8.6. Ylivieskaan ja Nivalaan. Ilta-ajat on tarkoitettu ensisijaisesti heille, jotka eivät työnsä puolesta pääse rokotettavaksi toimistoaikaan. Ilta-aikoja järjestetään tarpeen mukaan myös jatkossa.  

Myös muualla viikot asuville pyritään järjestämään mahdollisuus tulla rokotukselle. Reissutyössä käyvät voivat jättää yhteydenottopyynnön soittamalla koronarokotusten ajanvarausnumeroon.  

Pandemiapoliklinikka muutti – Käynti Terveystien puolelta 

Pandemiapoliklinikka on muuttanut. 31.5. alkaen pandemiapoliklinikalle tullaan Terveystien liittymästä, ensiavun ulko-ovesta (nro 1).  Drive in -näytteenottopiste on pandemiapoliklinikan sisäänkäyntiä vastapäätä.  

Sisällä ei ole odotustilaa, joten odota hoitajaa autossa tai ulkona oven läheisyydessä. Vain välttämättömät saattajat voivat tulla mukaan.  

Pandemiapoliklinikan asiakkaiden käyttöön on varattu kolme erikseen merkittyä autopaikkaa. Ne ovat ensiavun ovesta katsottuna oven oikealla puolella.