Ajankohtaista koronavirustilanteesta 4.3.2022 

Koronatartuntoja todetaan Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella yhä paljon. Torstaihin mennessä Kallion alueella on todettu 235 laboratoriovahvistettua koronavirustartuntaa, ja määrän odotetaan kasvavan. Todellinen tartuntamäärä on alueella huomattavasti suurempi, sillä moni toteaa tartunnan kotitestillä tai ei tee testiä ollenkaan. 

Terveyskeskusten koronanäytteenotto on myös ruuhkautunut, ja näytteenottoaikoja annetaan nyt ensi viikon puolelle.  

Muutoksia tekstiviestiohjeistuksessa 

Laboratoriovarmistetun koronavirustartunnan saaneita on ohjeistettu Kallion alueella tekstiviestitse. Jatkossa viikonloppuisin tai pyhinä tekstiviestiä ei lähetetä, vaan sairastunut saa viestin seuraavana arkipäivänä. Viikonloppuisin hoidetaan vain sote-yksiköiden tartunnanjäljitys ja neuvonta.  

Viikonloppuna testituloksen voi tarkistaa Omakannasta. Jos olet saanut koronatartunnan, lue toimintaohjeet Peruspalvelukuntayhtymä Kallion nettisivuilta osoitteesta kalliopp.fi/koronainfo

Jos tartuntatilanne ei helpota, on mahdollista, että viikolla 10 laboratoriovarmistetun koronatartunnan saaneille ei pystytä viikollakaan lähettämään tekstiviestiohjeita. Ohjetekstiviestin sisällön voi lukea tästä: 

 

"Tartunnanjäljityksen tekstiviesti koronavirusinfektioon sairastuneelle 

Sinulla on todettu koronavirustartunta. Sairastuneen tulee pysytellä kotona 5vrk oireiden alusta. Töihin/kouluun/päivähoitoon voi palata, kun on kuumeeton ja oireet ovat selkeästi helpottaneet. 

Muut perheenjäsenen (riippumatta siitä onko rokotettu vai rokottamaton) voivat mennä päiväkotiin, kouluun tai töihin, jos ovat oireettomia. 

Jos henkilö on oireeton, mutta koronatesti on positiivinen, tulee jäädä kotiin 5vrk testipäivästä lähtien. 

Jos joku perheenjäsenistä sairastuu, tulee hänen pysytellä kotona 5vrk omien oireiden alusta laskien. Perheenjäsenten sairastuessa voitte hyödyntää kotitestejä tai varata aikaa koronavirustestaukseen (08-419 5140). 

Kun perheessänne sairastetaan, pyrkikää välttämään kodin ulkopuolisten henkilöiden vierailuja. Jos teillä on tarvetta käydä esimerkiksi kaupassa oireettomana, käyttäkää kasvomaskia. 

Jos tarvitsette A-todistusta työstä poissaoloa tai tartuntatautipäivärahaa varten, olkaa yhteydessä työterveyshuoltoon tai terveyskeskuksen vastaanottoon. 

Jos työskentelet sosiaali- ja terveysalalla, ole yhteydessä esimieheesi. 

Tarkemmat hoito-ohjeet ja ohjeistus veritulppariskin arviointiin löytyvät osoitteesta: www.kalliopp.fi/koronainfo. 

PPKY Kallion tartunnanjäljitys."