Ajankohtaista koronavirustilanteesta 4.4.2022 

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella koronatilanne jatkuu vaikeana. Mm. palveluasumisessa on todettu useita koronatartuntoja ja osastohoidossa on noin 10 koronapotilasta. Koronatartuntojen johdosta Kallion henkilöstöä on paljon pois työstä ja myös sijaistilanne on haastava.  

Tilanteesta johtuen koronanäytteenotto joudutaan yhä keskittämään riskiryhmäläisiin, raskaana oleviin, varusmiehiin ja sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöihin. Ajan koronavirusnäytteenottoon voi varata puhelimitse tai Omaolo-palvelun kautta, johon on avattu lisää ajanvarausaikoja.   

Pohjois-Pohjanmaan alueella on edelleen voimassa mm. kaikkia julkisia sisätiloja koskeva maskisuositus. Etätyön suhteen suositellaan etä- ja lähityön yhdistämistä. 

Koronarokotukset 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee 80 vuotta täyttäneille ja hoivakodeissa asuville iäkkäille neljättä koronarokoteannosta. Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella 4. rokoteannoksia annetaan ikäihmisille rokotusviikolla 4.–8.4.2022. Tällä viikolla ei anneta muita rokotusohjelman rokotuksia.  

Katso walk in -rokotuspäivien ajat ja paikat osoitteesta www.kalliopp.fi/koronarokotukset. Hoivakotien asukkaiden rokotukset sovitaan erikseen hoivakotien kanssa.