Koronavarotoimia kevennetään Kalliossa 2.5. alkaen

Kallion koronaepidemiatilanne on hellittämässä. Vaikka tautia on edelleen liikkeellä paljon, sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrät ovat lähteneet laskuun.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä linjasi tiistaisessa kokouksessaan, että yleisestä maskisuosituksesta luovutaan Pohjois-Pohjanmaalla THL:n päivitetyn suosituksen mukaisesti. Maskien käyttöä suositellaan kuitenkin edelleen julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin mentäessä, tai jos joudutaan liikkumaan kodin ulkopuolella hengitystieoireisena tai tiedossa olevan altistuksen jälkeen. Sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä maskia käytetään edelleen sellaisissa tilanteissa, kun ollaan lähikontaktissa asiakkaisiin ja potilaisiin. Maskia voi käyttää myös oman harkinnan mukaan.

Kallion pandemiapoliklinikka suljetaan 2.5.2022 alkaen. Hengitystieinfektioista kärsiviä potilaita hoidetaan muun vastaanottotoiminnan yhteydessä, mutta erityisjärjestelyin. Hengitystieinfektio-oireisen potilaan tulee soittaa vastaanotolle etukäteen, jolloin hänelle annetaan puhelimessa toimintaohjeet

Sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä kirurgista maskia käytetään edelleen potilasturvallisuuden ja henkilöstön riittävyyden vuoksi vastaanotto- ja päivystyspalveluissa, äitiys- ja lastenneuvolassa, osastohoidossa, kotihoidossa, palveluasumisessa ja vammaispalveluissa. Maskin käyttöä jatketaan 15.5.2022 saakka. Sen jälkeen, jos koronatilanne rauhallinen, luovutaan maskin käytöstä muiden kuin hengitystieinfektiopotilaiden hoidossa.