Päivitetty: Koronavirustartunta Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella (19.3.)

​​​​​​​Turvataksemme kuntayhtymän infektiosairauksien erikoislääkärin työrauhan, tiedotusvastuu siirtyy Peruspalvelukuntayhtymä Kallion ylilääkäri Ritva Kanervolle, p. 040 635 5373.

Nivalassa on todettu Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueen ensimmäinen koronavirustartunta. Tartunta on varmistettu laboratoriokokeella. Altistuneet on kartoitettu, eikä altistuneiden tarvitse olla huolissaan. Olemme altistuneisiin yhteydessä tämän päivän aikana. Varotoimenpiteenä yksi päiväkoti on suljettu.

Tartunta on peräisin ulkomailta. 

Emme anna sairastuneesta tarkempia tietoja koska emme voi paljastaa yksilön terveydentilaan liittyviä tietoja tartunnan saaneen henkilöllisyyden suojelemiseksi. 

Vetoamme kuntalaisiin, että kaikki Kallion alueen asukkaat noudattavat valtiohallinnon linjauksia, mm. välttävät kokoontumisia ja tarpeetonta matkustamista. Yli 70-vuotiaiden ja muiden riskiryhmiin kuuluvien suojeleminen on äärimmäisen tärkeää koronatartuntojen leviämisen estämiseksi. Noudata edelleen erittäin huolellista käsi- ja yskimishygieniaa. 

Lisätietoja:

Vs. tartuntataudeista vastaava lääkäri Ritva Kanervo, p. 040 635 5373

Terveyspalvelujohtaja Päivi Peltokorpi, p. 044 419 5002