Perhe- ja sosiaalipalveluiden palveluohjaaja auttaa arjen ongelmatilanteissa

Kallion perhe- ja sosiaalipalveluissa käynnistyi maanantaina 3.2.2020 perhe-ja sosiaalipalveluiden palveluohjaus. Palveluohjaus on ennaltaehkäisevää toimintaa, joka auttaa asiakkaita talouden ja arjen ongelmatilanteissa.  

Palveluohjaajan numeroon voi soittaa, kun on esimerkiksi perhe-elämään, arjen hallintaan tai talouteen liittyviä haasteita. Palveluohjaaja tuntee sosiaaliturvajärjestelmän, sosiaalihuoltolain, toimeentulotukilain sekä esimerkiksi lastensuojelulain, ja osaa ohjata asiakkaan oikean avun piiriin.

Palveluohjaaja voi neuvoa asiakasta paitsi Kallion palveluihin, myös esimerkiksi kuntien ja Kelan palveluihin liittyen. Palveluohjauksen tavoite on tunnistaa asiakkaan palveluiden tarve mahdollisimman aikaisessa vaiheessa sekä tukea asiakkaan itsenäisyyttä.

Palveluohjaajan tavoittaa ensisijaisesti puhelimitse, mutta tarpeen mukaan asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa voidaan tavata myös kasvotusten.

Alkuvaiheessa palveluohjaajia on yksi. Toinen palveluohjaaja aloittaa Kalliossa maaliskuussa.

Palveluohjauksen puhelinnumero ja puhelinajat:

Palveluohjaaja Virpi Hemmilä, p. 044 419 5719

  • ma–ti klo 9–11
  • ke–to klo 14–16 ja
  • pe klo 9–11.

Palveluohjauksen numero ei korvaa sosiaalipäivystystä. Kiireellisissä tilanteissa ota aina yhteyttä virka-ajan sosiaalipäivystykseen p. 044 419 5709. Virka-ajan ulkopuolella ja viikonloppuisin sosiaalipäivystäjän tavoittaa hätäkeskuksen kautta numerosta 112

Lisätietoja:

  • Helena Virkkula, lapsiperheiden palveluiden palvelupäällikkö, p. 044 419 6226
  • Virpi Hemmilä, palveluohjaaja, p. 044 419 5719.