Fysioterapia

Voit hakeutua terveyskeskuksen fysioterapiaan lääkärin lähetteellä kun toimintakykysi heikkenee sairastumisen tai leikkauksen takia tai sinulla on tuki- ja liikuntaelin oireita tai muuta, joka vaikeuttaa sinun arjessa toimimista ja selviytymistä.

Toimi näin

Ota yhteys terveyskeskukseen ja varaa aika lääkärille, jotta saat lähetteen fysioterapiaan tai terveydenhuollon ammattilaisen lähete fysioterapeutin arviointiin. Hoitava fysioterapeutti ilmoittaa ajan fysioterapiaan, kun on sinun vuorosi.

Fysioterapia perustuu terveyden, liikkeen, liikkumisen ja toimintakyvyn edellytysten tuntemiseen ja parhaaseen saatavilla olevaan tietoon. Fysioterapia on osa terveydenhuoltoa, se on terveyttä ja toimintakykyä edistävää hoitoa, ohjausta ja neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja apuvälinepalveluita.
Kenelle ja millä ehdoinPalveluun tullaan terveyskeskuksen tai erikoissairaanhoidon lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen lähetteellä.

Maksullisuustieto

Yksilöfysioterapian hinta on 11,40 €/kerta. Hoitosarjaan kuuluvat ryhmäkäynnit ja alle 18-vuotiaiden terapiat ovat maksuttomia.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Lääkinnällisen kuntoutuksen tarkoituksena on parantaa ja ylläpitää potilaan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä sekä edistää hänen elämänhallintaansa ja päivittäistä itsenäistä suoriutumista. Kela järjestää mm. ammatillista kuntoutusta.

Ota yhteyttä

ma–ti, to–pe klo 8–9

Nivala p. 040 635 5153

Ylivieska p. 040 635 5035

Toimipiste

Pappilantie 1
85500 NIVALA

Toimipiste

Kirkkotie 4
84100 YLIVIESKA