
Elintarvikevalvonta
Terveysvalvonta valvoo elintarvikkeita ja niiden valmistusta, pakkaamista, muuta käsittelyä, maahantuontia, markkinointia, kuljetusta, kaupanpitoa, tarjoilua tai muuta luovutusta. Toiminnanharjoittajat itse valvovat omaa toimintaansa omavalvonnalla. Elintarvikevalvonta valvoo ja ohjaa omavalvontaa. Käytännössä valvonnasta vastaavat terveystarkastajat, jotka tarkastavat elintarvikehuoneistoja ja elintarvikkeita.
Liitetiedostot
Ohjeita elintarvikealan toimijoille
Ruokaviraston opas ravintolatoiminnan aloittamiseen
Ruokaviraston opas liha-alan laitoksen toiminnan aloittamiseen
Ohje hyvään elintarvikehygieniaan
Ruokaviraston elintarviketieto-opas
Ruokaviraston ravitsemus- ja terveysväiteopas
Ruokavirasto Usein kysyttyä COVID-19 koronaviruksesta elintarvikelan yrityksille