Lastenneuvola

Seuraamme lastenneuvolassa lapsesi kasvua ja kehitystä terveydenhoitajan ja lääkärin määräaikaiskäynneillä. Lastenneuvolan tavoitteena on tukea vanhemmuutta ja perheen arjen hyvinvointia.

Toimi näin

Lastenneuvolaan voi varata ajan sähköisesti tai puhelimella yhteisestä ajanvarausnumerosta. Asuinalueesi määrittelee sen, kuka on lapsesi terveydenhoitaja. Yhteyden omaan terveydenhoitajaan saat jättämällä soittopyynnön ajanvarausnumeroon.

Alle vuoden ikäisen lapsen määräaikaistarkastuksiin saat ajan terveydenhoitajalta koti- tai neuvolakäynnillä. Lapsen yksivuotistarkastukseen sekä leikki-ikäisten määräaikaistarkastuksiin vanhemman tulee varata itse aika noin kuukautta ennen lapsen syntymäpäivää. Voit varata tai siirtää leikki-ikäisen ajan sähköisen ajanvarauksen kautta tai puhelimitse yhteisestä ajanvarausnumerosta.


Jos tarvitset ohjausta ja neuvontaa lapsen hoitoon liittyvissä asioissa, voit jättää soittopyynnön lapsesi terveydenhoitajalle soittamalla yhteiseen ajanvarausnumeroon. Voit jättää soittopyynnön Sähköinen ajanvaraus -palvelussa jos tarvitset todistuksen äkillisesti sairastuneen lapsen hoitamiseksi.

Nettisivuillamme kohdassa Ohjeet ja lomakkeet on lomakkeita, jotka vanhempien tulisi tulostaa ja täyttää ennen käyntiä, esim. laaja 4-vuotistarkastus.


Lastenneuvolapalveluiden käyttö edellyttää, että lapsesi on kirjoilla peruspalvelukuntayhtymä Kallion kunnassa. Ulkokuntalaisille voimme antaa palveluita vain maksusitoumuksella kotikunnasta. Neuvolapalvelut toimivat ajanvarauksella. Jos lapsella on akuutti infektiosairaus, esim. kuume tai ripuli, tartuntariskin takia et voi tuoda häntä vastaanotolle neuvolaan.

Palvelupaikat

Toimipiste

Pappilantie 1
85200 ALAVIESKA

Toimipiste

Pappilantie 1
85500 NIVALA

Toimipiste

Kirkkotie 4
84100 YLIVIESKA

Ota yhteyttä

Sähköinen ajanvaraus

p. 08 419 6501

ma–pe klo 8–13

Lomakkeet

Neuvolan lomakkeet