punaiset puolukat

Lastensuojelu

Lastensuojelussa tapahtuu:

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio toimii Lastensuojelun laaja-alainen kehittäminen Pohjois-Suomessa 20-22 osahankkeen hallinnoijana. Tutustu hankkeeseen:

https://ekollega.fi/ls-hanke
Lisätietoja: hankekoordinaattori Anu Niemi-Weckström puh. 040 6355464
Lastensuojelu tukee lasta, nuorta ja perhettä tilanteissa, joissa tarvitaan tukea sosiaalisista, taloudellisista ja jaksamiseen liittyvistä tai vastaavista syistä. Työskentelymuotoja ovat esimerkiksi tehostettu perhetyö, tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta sekä harrastus-, loma- ja virkistystoiminnan tukeminen. Avohuollon tukitoimet järjestetään yksilöllisen tarpeen mukaan ja ne ovat perheelle maksuttomia.

  • Tehostettu perhetyö on yksi eniten käytetyistä avohuollon tukitoimista. Se perustuu määräaikaiseen ja suunnitelmalliseen työskentelyyn koko perheen kanssa muutoksen saavuttamiseksi. Tehostettu perhetyö on pääasiassa keskustelua ja ohjausta.
  • Lastensuojelun sijaishuollolla tarkoitetaan huostaan otetun lapsen hoidon ja kasvatuksen järjestämistä kodin ulkopuolella joko perhehoitona tai sijoituksena lastensuojeluyksikköön tai muulla lapsen tarpeita vastaavalla tavalla. Sijaishuollon järjestämisestä ja kuluista vastaa lapsen kotikunta. Sijaishuollon tarkoituksena on turvata lapsen tasapainoinen kehitys ja hyvinvointi.
  • Lastensuojelun jälkihuolto tukee sijaishuollossa ollutta lasta tai nuorta, hänen vanhempiaan sekä sijaishuoltajiaan sen jälkeen, kun sijaishuolto tai muut lastensuojelutoimet ovat päättyneet. Oikeus jälkihuoltoon kestää viisi vuotta tai siihen asti, että nuori täyttää 21 vuotta. Jälkihuollosta vastaa kunta. Jälkihuollossa olevaa nuorta tuetaan asumisen järjestelyissä, talousasioissa sekä opiskelua, työtä ja muuta elämää koskevissa suunnitelmissa.

Palvelupaikat

Toimipiste

Kalliontie 15
85500 NIVALA

Kiireelliset lastensuojeluasiat

ma–pe klo 8–16:

p. 08 419 5709

Virka-ajan ulkopuolella ja viikonloppuisin soita Jokilaaksojen sosiaali- ja kriisipäivystykseen:

p. 044 4793 644

tai hätänumeroon 112

Lastensuojeluilmoitus

Sähköinen lastensuojeluilmoitus

Lomakkeet ja ohjeet

Ota yhteyttä

Palvelupäällikkö
p. 044 419 5710

Puhelinnumerot

ma–pe klo 8–16:
084195709
Jokilaaksojen sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee virka-ajan ulkopuolella.
0444793644