Olet tässä

kukkia kedolla

Perheneuvola

Ajankohtaista 13.8.2020
Perheneuvolaan joutuu tällä hetkellä odottamaan ensimmäistä aikaa 5-8 viikkoa. Jonotusajat vaihtelevat hiukan eri toimipisteiden välillä. Kiireellisiin asioihin pyrimme vastaamaan nopeammin.

Huom ! Varatulle ajalle tullaan terveenä ja mikäli perheessä on flunssan oireita, niin ennen käyntiä on hyvä olla yhteydessä perheneuvolan työntekijään puhelimitse. Tällöin voidaan neuvotella mahdollisesta ajan siirtämisestä tai käynnin korvaamisesta puhelinkontaktilla.

 

Piirrettyjä taloja

Millaista tukea perheneuvolasta voi saada ?

Perheneuvonnan tarkoituksena on tukea lapsia, nuoria ja perheitä erilaisissa elämäntilanteissa ja niihin liittyvissä ongelmissa. Perheneuvolassa etsitään yhdessä perheen kanssa ratkaisuja huolenaiheisiin. Perheneuvolan työmuodot muotoutuvat yksilöllisesti perheen tilanteen ja tarpeiden mukaan. Työntekijät auttavat perheitä myös silloin, kun arjesta suoriutuminen ja omien voimavarojen riittävyys tuottavat huolta. Tavoitteena on perheen tai perheenjäsenten omien voimavarojen vahvistuminen ja palautuminen.

Työtä teemme yhdessä lapsen ja perheen sekä perheelle tärkeiden tahojen kanssa. Voit ottaa yhteyttä perheneuvolaan mm. silloin, kun haluat keskustella lapsesi kehityksestä, kasvatuksesta ja vanhemmuudesta, tarvitset lisää keinoja vanhemmuuteen, olet huolissasi lapsesi käyttäytymisestä, ajatuksista ja tunteista, lapsellasi on pulmia päiväkodissa, koulussa tai kavereiden kanssa, kotonasi on jatkuvia ristiriitoja tai perheväkivaltaa, perheen tilanteessa on tapahtunut vaikeita muutoksia tai menetyksiä, perheenjäsenten välisessä vuorovaikutuksessa on ongelmia tai haluat apua lapsesi raivareihin, levottomuuteen ja rajoihin.

Perheneuvolan työmuotoja ovat mm. ohjaus ja neuvonta kasvatukseen ja perheeseen liittyvissä kysymyksissä, lapsen kehitykseen ja tunne-elämään liittyvät arvioinnit ja tutkimukset, lapsen yksilö/tukikäynnit, vanhempien tukikäynnit, pari- ja perhesuhteisiin liittyvien ristiriitojen selvittely ja hoito sekä perheasiain sovittelu.

Perheneuvolan työskentely on luottamuksellista ja maksutonta.

Piirretty puhelin ja kirjekuori

Ajanvaraus

Perheneuvolaan ei tarvita lähetettä, vaan asiakas voi itse ottaa yhteyttä hakiessaan apua. Mikäli lähete perheneuvolaa suositelleelta taholta on perheelle kuitenkin tehty, niin silloinkin yhteistyö käynnistyy pääsääntöisesti vasta otettuasi itse yhteyttä.

Perheneuvolan Ylivieskan toimipiste palvelee Alavieskan, Sievin ja Ylivieskan asukkaita ja Nivalan toimipiste Nivalan asukkaita. Varatessasi aikaa voit olla yhteydessä keneen tahansa ko. toimipisteen työntekijöistä.

Perheneuvolan työntekijöiden puhelinajat ovat ti-to klo 12-13. Muuna aikana voi työntekijälle jättää soittopyynnön joko tekstiviestillä tai neuvonnan kautta. Soittopyyntöihin pyrimme vastaamaan saman päivän aikana.  Yhteyttä voi ottaa myös turvapostin kautta.  Älä käytä tavallista sähköpostia yhteydenottoon , sillä se ei ole tietoturvallinen.

Ilmoittautumis/ajanvaraus puhelun aikana täytämme ajanvarauslomakkeen ja saatujen tietojen perusteella perheneuvolan moniammatillinen työryhmä miettii, mikä olisi lapsen ja perheen kokonaistilanteen kannalta paras työskentelytapa.

Mikäli et pysty ottamaan yhteyttä puhelimitse, voit täyttää  esitietolomakkeen ja toimittaa sen perheneuvolaan henkilökohtaisesti, postitse tai turvapostin liitteenä. Esitietolomakkeen saat auki klikkaamalla oikealla palkissa olevaa esitietolomaketta/lomakkeet ja ohjeet, josta avautuu uusi sivu. Uudella sivulla klikkaat perheneuvolan esitietolomakekohtaa ja pääset täyttämään lomakkeen. Lomakkeen sähköinen lähettäminen ei ole vielä mahdollista. 

Tieto perheneuvolan ajasta ilmoitetaan joko puhelimitse tai kirjeitse.

Lukko ja avain piirrettynä

Turvaposti

voit asioida kanssamme tietoturvallisesti Turvapostilla.

Näin käytät turvapostia

  • avaa turvaposti tästä https://www.turvaposti.fi/
  • Valitse Lähetä turvapostia vastaanottajalle ja kirjoita vastaanottaja-kenttään perheneuvola [at] kalliopp.fi
  • Kirjaa viestiin seuraavat tiedot:
  • sähköpostiosoitteesi
  • viestisi sisältö
  • turvatunnus, jolla vastaanottaja saa viestisi avattua (voit muuttaa oletustunnusta)
  • vastaanottajan matkapuhelinpuhelinnumero yhtenäisenä
  • voit liittää viestiisi myös liitetiedostoja sekä palvelun hakemuksia ja esitietolomakkeita
  • lähetettyäsi viestin, tulee sähköpostiisi vahvistuspyyntö, jonka jälkeen vastaanottaja saa tiedon viestistäsi
  • Sinulle voidaan vastata myös turvapostilla, josta saat viestin sähköpostiisi. Mikäli haluat vastauksen turvapostilla, ilmoita myös oma matkapuhelinnumerosi. Henkilöstön numerot löytyvät palvelun verkkosivulta oikeassa reunassa

Asiakassuhteen jatkuessa suosittelemme Suomi.fi-viestipalvelua viestien ja tietojen välitykseen. 

 

Kuva perheestä.

 

 

 

Ota yhteyttä

Ajanvaraus ja puhelintunti
ti–to klo 12–13

neuvonta p. 08 4195729

sähköposti etunimi.sukunimi [at] kalliopp.fi

Tiimivastaava, sosiaalityöntekijä Tuovi Takkunen
p. 044 419 5727

Alavieska, Sievi, Ylivieska

Vierimaantie 5, 84100 Ylivieska

psykologi -
p. 044 419 5716

psykologi Seija Uusitalo
p. 044 419 5717

psykologiharjoittelija
Kirsi Tuura
p. 040 635 5350

sosiaalityöntekijä Suvituuli Mustapää
poissa 2.7.20 alkaen

vs.sosiaalityöntekijä Maria Lähdemäki
p. 044 419 5741

sosiaalityöntekijä
Tuovi Takkunen
p. 044 419 5727

konsultoiva lastenpsykiatri
Jukka Rahko ( 1pv/kk)

Nivala

Kalliontie 36, 85500 Nivala

psykologi Sari Bell
p. 044 419 6626

vs. sosiaalityöntekijä Helena Eskola
p. 044 419 6625

konsultoiva lastenpsykiatri
Jukka Rahko (1 pv/kk)

Esitietolomake

Lomakkeet ja ohjeet