Olet tässä

Yksityisille palveluntuottajille

Parasta palvelua –verkkopalvelu

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio ottaa käyttöön sähköisen Parasta palvelua –verkkopalvelun eli PSOPin palvelusetelipalveluissa 21.2.20 alkaen. Ensimmäisenä järjestelmään siirtyy tehostetun palveluasumisen palveluseteli. Myöhemmin järjestelmään siirtyvät myös kotihoito- ja ostopalvelut, joissa toistaiseksi on vielä käytössä Aputori.fi -palvelu.

Palvelun avulla voit

 • kertoa asiakkaille palvelustasi (korvaa aiemman Aputori.fi –palvelun)
 • hallita yrityksesi tietoja ylläpitää hinnastoa
 • kirjata tuottamasi palvelutapahtumat ja kerätä palautetta
 • saada automaattisesti tilitykset tuottamistasi palveluista.

Palveluseteliyrittäjäksi voi hakeutua jatkuvasti sähköisen PSOP –järjestelmän kautta (21.2.20 alkaen) seuraavien ohjeiden mukaan.

Sääntökirja kertoo palveluntuottajalle ja palvelulle asetetut ehdot. Hakeutuessaan palveluntuottajaksi yrittäjät sitoutuvat noudattamaan sääntökirjojen ehtoja. Palvelujen sääntökirjat löytyvät oheisesta valikosta.

Edellytämme palveluntuottajilta Vastuu Groupin Luotettava Kumppani -palveluun liittymistä. Lisää tietoa Luotettava Kumppani -palvelusta löytyy osoitteesta https://www.vastuugroup.fi/

Palvelusetelitietoa asiakkaalle löytyy kunkin palvelun sivuilta.

Tuki palveluntuottajille

 • hakeutumiseen ja PSOP –järjestelmän käyttöön liittyvä tuki psop(at)kalliopp.fi

Aputori

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion palvelut järjestetään monituottajamallilla niin, että palveluja tuottavat Kallion lisäksi yritykset, järjestöt, yhdistykset ja vapaaehtoiset toimijat.

Voit hakeutua palveluntuottajaksi sähköisesti Aputori.fi sivuston kautta. Sivustoa ylläpitää Nivala-Haapajärven seutu NIHAK r.y.

Toimi näin:

 1. Mene www.aputori.fi -sivuille ja klikkaa oikeasta laidasta kohtaa Palveluntuottaja/ Tilaaja, kirjaudu > toimi ohjeen mukaisesti ja jätä rekisteröintipyyntö. Pyyntösi käsitellään kahden päivän sisällä ja saat käyttäjätunnuksen portaaliin.
 2. Jätä sähköinen hakemus liitteineen Aputorille. Tulosta hakemusasiakirja ja lähetä se Kallioon allekirjoitettuna sille palvelujohtajalle, joka vastaa tuottamastasi palvelusta. Allekirjoituksellasi sitoudut täyttämään Kallion palveluntuottajalle asettamat vaatimukset. Sähköiset liitteet tulostetaan Kalliossa.
 3. Jos yrityksesi toimii vain yhden aluehallintoviraston alueella, luvan myöntää aluehallintovirasto. Kahden tai useamman aluehallintoviraston alueella toimivalle palvelujen tuottajalle luvan myöntää Valvira.
 4. Kun Kallion palvelujohtaja on hyväksynyt hakemuksen, hän kirjoittaa lausunnon luvanvaraisesta toiminnasta, esimerkiksi ympärivuorokautisesta sosiaalipalvelusta, ja lähettää lupahakemuksen liitteineen AVIiin. Kallion viranomainen lähettää saamansa ilmoituksen AVIiin muusta kuin ympärivuorokautisesta sosiaalipalvelutoiminnasta, ei kuitenkaan kotipalvelun tukipalveluista tai yksityisestä perhepäivähoidosta. Luvan ympärivuorokautisten sosiaalipalvelujen antamiseen myöntää aluehallintoviranomainen ennen toiminnan aloittamista tai sen olennaisesti muuttuessa. Myös lopettamisesta on ilmoitettava aluehallintoviranomaiselle.
 5. Kun saat tiedon, että sinut on hyväksytty palveluntuottajaksi, voit täyttää yrityksesi tiedot Aputorille.

Ohjeistusta palveluntuottajaksi hakeutumiseen saat Kallion palvelujohtajilta ja Aputorin teknisestä käytöstä Tuomas Anttilalta, tuomas.anttila [at] nihak.fi p. 044 4457007

Palveluseteli on käytössä seuraavissa palveluissa:

 • Jatkuva ja säännöllinen sekä tilapäinen kotihoitopalvelu
 • Omaishoitajan vapaan aikainen hoivapalvelu
 • Kotipalvelun tukipalveluna annettava siivouspalvelu (lisätiedot: palvelujohtaja p. 044 419 5021,  palvelupäällikkö p. 044 419 5024)
 • Lapsiperheiden kotipalvelu (lisätiedot: palvelujohtaja p. 044 419 5027)
 • Ympärivuorokautinen pitkä- ja lyhytaikainen asumispalvelu (lisätiedot: palvelujohtaja p. 044 419 5021, palvelupäällikkö p. 044 419 5025)
 • Kehitysvammaisten asumispalvelu
 • Kehitysvammaisen henkilön omaisen vapaan aikainen hoiva (lisätiedot: palvelujohtaja p.044 419 5027)
 • Fysio- ja lymfaterapia (lisätiedot: osastonhoitaja p. 044 419 5203)

Aputorilta löytyvät yritysten tuottamat palvelut hintatietoineen Kallion ja Selänteen peruspalvelukuntayhtymien, sosiaali- ja terveyspiiri Helmen sekä Oulaisten kaupungin alueelta.

Tuottajarekisteriä täydennetään sitä mukaa, kun uusia palveluntuottajia hyväksytään. Aputorilta löytyy sekä palvelusetelillä hankittavia palveluja että sellaisia palveluja joita asiakas voi hankkia omalla kustannuksellaan.